Concepten

Concepten worden soms om diverse redenen niet verder uitgewerkt tot een gerealiseerd project. Desondanks zijn we nog fier op het ontwerp en willen we dit graag nog een tweede leven geven in deze rubriek
1/3
Project 16.03

Open eengezinswoning. Een helder en eenvoudig grondplan zorgt voor veel ruimte en licht.

 

De woning was voorzien om gefaseerd te worden, een uitbreiding was gepland met een praktijk.

1/4
Project 15.08

aanbesteding nieuwbouw jongerentehuis

 

Dit is een aanbesteding waar we helaas niet weerhouden werden. Desondanks staan we 100 % achter het ontwerp en willen we dit graag hier laten zien.

 

Het gaat om een nieuwbouwcomplex voor de opvang van jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het ontwerp heeft ruime aandacht voor integratie in de wijk, buitenbeleving en toegankelijkheid op fysische zowel als maatschappelijke niveaus.

 

ism architect Luc Cerulus

1/4
Project 14.10

uitbreiding woning. 

 

De uitbreiding van de woonruimte was in dit eerste concept relatief beperkt. Hetgeen opmerkelijk was in de opzet is de buitenruimte die aansluiting maakt met de binnenruimte. Zichten en lichten verruimen de woning en geven het gevoel dat de patio deel uitmaakt van de woning.

Project 14.05
 

verbouwing woning.

 

Een woning uit de jaren 60 met een karakteristieke dakvorm (V).

 

 

Project 13.11
 

verbouwing tenniskantine

 

Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in een prachtige bosrijke omgeving mag een dergelijke verbouwing met uitbreiding geen groots statement maken. Het ontwerp tracht in zijn soberheid de harmonie van zijn omgeving op te zoeken.

Alles wordt volledig toegankelijk voorzien volgens de principes van universal design (meer uitleg in rubriek 'wat doen wij').

 

KLIK OP DE FOTO VOOR EEN GROTER BEELD

 

 

Ir architect Froyen Pieter // Postweg 48, 3620 Lanaken // 0032(0)485/44.53.68 // pieter@architectfroyen.com

zijgevel