Residentieel

1/3
Project 17.05

verbouwing en uitbreiding

De bestaande woning van de jaren '60 werd grondig gerenoveerd en een mooie uitbreiding werd toegevoegd.

1/7
Project 17.03

nieuwbouw woning

 

Strakke architectuur met de mooie combinatie architectonisch beton en cortenstaal. De woning is compact maar voelt ruimtelijk aan door de overdekte buitenruimte en carport.

 

ONTWERP

1/4
Project 15.06

nieuwbouw woning

 

We hebben ernaar gestreefd om de opzet van de woning zo eenvoudig mogelijk te houden en de esthetiek te combineren met functionaliteiten. Bijvoorbeeld de carport loopt door in een luifel; deze schept niet alleen ruimte en geeft volume aan het geheel maar combineert ook de verschillende functies carport / terras / zonnewering / .....

 

UITGEVOERD

1/10
Project 15.01

verbouwing woning

 

een bestaande woning wordt grondig aangepakt en uitgebreid met een zeer open en lichte constructie. Grote raampartijen geven zicht op een prachtige en bosrijke omgeving.

 

UITGEVOERD

1/13
Project 14.07

verbouwing woning

 

Dit project is in eenuitvoeringsfase. Het gaat om een oude herenwoning waarbij we gekozen hebben om de verbouwing intern te doen om het authentieke karakter van de woning zo weinig mogelijk te schaden.

 

Waar de oorspronkelijke woning gere-organiseerd was in kleine kamers hebben we met een minimaal aantal ingrepen de ruimte herverdeeld zodat het lijkt alsof er een paar 'boxen' in de ruimte staan, alles loopt in elkaar over en geeft een enorm ruimtegevoel

 

UITGEVOERD

1/4
Project 14.06

nieuwbouw woning

 

Dit project is momenteel in uitvoeringsfase. Het gaat om een halfopen nieuwbouw, het perceel is behoorlijk smal en de bouwdiepte van de linker- en de rechterbuur zijn enorm verschillend. Het hoofdvolume is zeer eenvoudig en refereert naar een typologie zoals we deze reeds kennen. De organisatie rondom de woning wordt vooral gedaan door het verbindingselement dat tegelijk berging, carport en luifel is.

 

UITGEVOERD

1/11
Project 13.08​
 
nieuwbouw open bebouwing
 

Deze woning is ontworpen met speciale aandacht voor universal design. Momenteel werd rekening gehouden met een beperkte mobiliteit: korte loopafstanden, veel steunpunten. Alles werd ook voorzien voor rolstoeltoegankelijkheid.

 

UITGEVOERD

1/4
Project 13.06

Nieuwbouw woning in het prachtige en landelijke Val-Meer. Uitzichten over de velden en de dorpskern met kerktoren vanuit de slaapkamers.

UITGEVOERD

Project 11.23

verbouwing woning

 

Constructief enorm ingrijpende verbouwing: de vloerplaat van de kelder werd uitgegraven om diepte te maken voor binnenzwembad.

Technisch grensverleggende details: volledig ingewerkte verluchting en verlichting, overloop van het zwembad over de volledige lengte, jet-stream, fontein, ...

Een complexe verbouwing die resulteert in een prachtig staaltje design welness.

 

Klik op de foto om de ze te vergroten. De tweede foto geeft een mooi overzicht van de vele functies!

UITGEVOERD

1/9
Project 11.14

verbouwing herenhuis in Schaarbeek

 

Een prachtig authentiek herenhuis in Schaarbeek wordt grondig verbouwd. Er is een niveauverschil tussen de straat en de tuin. Vroeger was er een terras voorzien op straatniveau en een buitentrap om naar de tuin te kunnen. Deze situatie was niet ideaal voor de privacy dus hebben we besloten om het niveauverschil intern op te vangen. De woonkamer bevindt zich nu op het niveau van de tuin.

UITGEVOERD

1/10
Project 11.24

Nieuwbouw halfopen woning. 

 

De beperkte gevelbreedte en oppervlakte van de woning vereiste een zeer open indeling van het plan. Op het gelijkvloers niveau is geen 'gang' te vinden, de verschillende functies werden opgedeeld in stroken waartussen de circulatie mogelijk is.

Grote glaspartijen en indeling van de tuin betrekken het terras als deel van het interieur.

UITGEVOERD

1/5
Project 08.01

verbouwing cafe met duivenlokaal en appartement tot woning met dierenartsenpraktijk, architectenpraktijk en woning.

 

UITGEVOERD

en nog meer...

Ir architect Froyen Pieter // Postweg 48, 3620 Lanaken // 0032(0)485/44.53.68 // pieter@architectfroyen.com